zaterdag 9 februari 2019

Muiswerk woordenboek #leukeappsindeklas

Deze week koos ik voor een app die inzetbaar is bij verschillende lessen, maar ook specifiek voor anderstalige leerlingen: muiswerk woordenboek! Je zet hem in bij begrijpend lezen, wero, schrijven,...

De app is gratis te downloaden op Ipads, maar er bestaat ook een betalende versie. Leuk ook: er is geen internet nodig om deze app te gebruiken!





Het woordenboek bevat meer dan 80 000 woorden uit de Nederlandse taal. Er wordt een betekenis gegeven, maar ook spreekwoorden, synoniemen, tegenstellingen,... Naast deze info wordt er ook aandacht besteed aan de woordsoort, uitspraak, voorbeelden, vervoegingen en verbuigingen.
Bij vele woorden staat er ook een afbeelding, zodat de betekenis extra ondersteund wordt.



Wanneer je de app opent, kom je terecht op het zoekscherm. Als je een spelfout maakt, wordt het woord automatisch  aangepast, zodat het woord toch gevonden wordt. 
Bij een werkwoord hoef je niet de infinitief in te vullen, een vervoeging ervan brengt je ook naar het juiste werkwoord.



Bij de betalende versie komen er enkele extra functies bij: zoeken op een begin, einde of midden van een woord, een foto toevoegen, een woord delen via e-mail,... Ikzelf werk al een tijdje met de gratis versie, en het werkt voldoende!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten